Spørgsmål og svar omkring maveballonen

Hvordan fungerer maveballonen?

Efter indsættelse af maveballonen vil den blive fyldt med saltvand/luft. Ballonen vil delvist fylde maven for at hjælpe en person med at føle sig mindre sulten, så vedkommende kan indtage mindre portioner mad og stadig føle sig tilfredsstillet af mængden.

Hvordan foregår proceduren?

Ballonen indføres i maven gennem munden uden behov for kirurgi. Lægenindfører et endoskop med kamera (gastroskop) ind i maven. Hvis der ikke observeres nogle abnormiteter, føres ballonen gennem munden og ned i spiserøret og ind i maven. Inde i maven fyldes ballonen med en steril saltvandsopløsning/luft gennem et lille påfyldningsrør fastgjort til ballonen. Når den er fyldt, fjerner lægen røret ved forsigtigt at trække på den ydre ende, hvorefter ballonen ligger frit i maven.

Denne procedure udføres af en kvalificeret specialist gastroenterolog og uddannet plejepersonale.

Placering af ballonen tager ca. 20 minutter, hvorefter patienten overvåges i ca. 1 time, herefter vil patienten blive udskrevet.

Hvem kan maveballonen tilbydes?

Maveballonen er designet til at hjælpe med vægttab hos mennesker, der ideelt set har 10 til 30 kg vægt at tabe. Patienten skal have en BMI på 27 og derover for at maveballonen kan tilbydes.

Det bruges tilmed til folk, der ikke er egnet til andre former for vægttabskirurgi. Brugen af ​​maveballon kan medvirke til at reducere vægten før kirurgi, så risici reduceres i forbindelse med kirurgiske procedurer på overvægtige patienter.

Til forundersøgelsen vil lægen vejlede dig igennem de 3 forskellige maveballoner, og hvilken type der bedst er egnet til dig.

Hvor lang tid bliver maveballonen i maven?

Maveballonen kan placeres i maven i en periode på 6 måneder (12 måneder for Spatz ballon). Skulle din læge anbefale brug af ballonen i mere end 6 måneder, er det nødvendigt, at ballonen bliver erstattet med en ny.

Hvad sker der, hvis maveballonen tømmes spontant?

Lægen vil placere et farvestof i ballonen kaldet Methlyene blåt. Dette vil hjælpe dig til at identificere en tidlig deflation eller lækage, da det vil ændre farven på din urin til grøn. Skulle dette ske, skal du meddele klinikken straks, så ballonen kan blive fjernet.

Hvordan fjernes maveballonen?

Maveballonen fjernes på samme måde, som den blev placeret; via spiserøret og munden. Ved anvendelse af et endoskopisk kamera, indfører lægen et kateter gennem munden og ned i maven. Ballonen vil derefter blive punkteret og den tømmes. Når ballonen tømmes, kan den gribes og fjernes.

Hvor meget kan jeg tabe mig med en maveballon?

Det er vigtigt for dig at forstå, at en maveballon er et værktøj til at støtte vægttab og skal anvendes sammen med diæt, motion og et opfølgende program. Mængden af ​​vægten du taber og vedligeholder vil afhænge af, hvor tæt du følger din kost og langsigtede livsstilsændringer.

Hvad er de mulige bivirkninger forbundet med maveballon?

Det er meget sandsynligt, at tilstedeværelsen af ​​ballonen i maven kan forårsage kvalme eller opkastning i et par dage efter placeringen. Vores klinik vil ordinere medicin til at hjælpe med at minimere disse potentielle bivirkninger, men disse kan forekomme i de første par dage.

Der er mulighed for, at du kun vil tabe en lille del af din vægt. Dette afhænger selvfølgelig af dit engagement i forhold til kosten og din livsstil.

Vil jeg kunne mærke ballonen i min mave?

Der vil være ubehag de første par dage efter indgrebet. Efterfølgende vil maveballonen give dig en følelse af mæthed.

Hvor lang tid tager det at komme sig efter operationen?

Du bør planlægge mindst tre dages inaktivitet til at komme dig over proceduren. Efterfølgende vil du være i stand til at genoptage normal aktivitet, men det afhænger også af, hvor hurtigt din krop vænner sig til ballonen.

Kræver maveballon kontrol hos min læge efter indgrebet?

Opfølgningsprogrammet er afgørende for succesen af ballonens virkning. Du vil blive kontaktet af vores uddannede personale i de første 6-12 måneder, mens du har ballonen, og derefter hver anden måned. Når ballonen er fjernet, følges du i yderligere 6 måneder. I denne periode vil du blive evalueret på dine fremskridt og du vil grundigt blive sat ind i principperne for sundhed, ernæring og træning, som vil give dig et fundament for langsigtet succes.

Vil maveballon begrænse mine aktiviteter?

I den første uge af proceduren bør du ikke planlægge nogle tunge aktiviteter. Når din krop har tilpasset sig ballonen, kan du fortsætte dine normale aktiviteter. Det er stærkt anbefalet at starte et regelmæssigt træningsprogram for at opnå de bedste resultater.

Kan jeg drikke alkohol?

Alkohol i moderate mængder er fint.

Er der nogle fødevare restriktioner?

Der er ingen fødevare restriktioner udover pasta, som kan klæbe sig fast til ballonen. Hertil kommer, at hvis du spiser fed mad eller slik, kan du føle dig utilpas. Overdreven overspisning mens ballonen er på plads kan give opkastninger og kan være farligt.

spørgsmål maveballon

Klinik adresse

Fedmeballon Center
Søndre Fasanvej 90, 1.th
2500 Valby

Tlf: 93 86 93 87
info@fedmeballon.dk

Telefontider

Mandag – torsdag kl. 09:00 -15:00
Fredag lukket

Tlf.: 93 86 93 87